Comuna Ciocanesti

Situata la numai 21km de Vatra Dornei, Comuna Ciocanesti nu se bucura de o popularitate foarte mare, probabil din cauza ca nu gazduieste nici o manastire. Totusi cine vrea sa cunoasca Bucovina, trebuie sa viziteze macar o data Ciocanesti, pentru ca este un loc deosebit. Toate constructiile, chiar si cele noi armonizeaza perfect cu restul satului
si nu vezi vile sau pensiuni de prost gust. Aproape toate casele sunt decorate cu modele din flori si figuri geometrice, inspirate din folclorul local. Satul este traversat de Bistrita Aurie care completeaza peisajul natural de munti si paduri.
Numele de Ciocanesti provine din vremea voievozilor, mesterii de aici erau experti in faurirea armelor de lupta si erau denumiti ciocanari. Acest talent s-a mostenit probabil din generatie in generatie fiindca si in zilele noaste, chiar si cea mai mica constructie din acest sat e construita cu maiestrie si suflet. Comuna Ciocanesti este gazda mai multor festivaluri: incondeierea oualor, festivalul pastravului si festivalul iernii.

This entry was posted in Ciocanesti and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Comuna Ciocanesti

 1. calin timisoara says:

  fascinant….am vizionat un documentar la tvr2 despre aceasta comuna….dovada vie de respectul de sine pe care inca il avem ca popor…sper sa am ocazia il vizitez acest loc…BRAVO locuitorilor din Ciocanesti!

 2. Geanina Bucuresti says:

  Este foarte frumos. Oamenii sunt extraordinari, se vede ca traiesc si pentru altceva decat pentru propria persona.

  Merita vizitat acest loc.

 3. este foarte frumos peisajul nu am cuvinte merita sal vizitati

 4. Alina says:

  Un loc cu peisaje superbe, cu obiceiuri vechi pastrate cu sfintenie, cu multe festivaluri, cu oameni minunati, un loc perfect pentru relaxare. Merita, cu siguranta, sa vizitati acest loc.

 5. Pingback: As face pastele la Ciocanesti - criserb.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *